Inkluzív református iskolák műhelynapja a Zsinaton

Helyszín: Zsinati Hivatal Tanácsterme (1146 Budapest, Abonyi utca 21.)
Időpont: 2018. május 22.

A műhelynapon a református oktatási intézmények inkluzivitása lesz a téma a hátrányos helyzetű és a roma tanulók és családjuk tekintetében.

A Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete (HEKS/EPER) és a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalának Missziói és Oktatásügyi Irodája 2018. május 22-én (kedden), délelőtt 10 órától délután 16 óráig szakmai napot tart Inkluzív református iskolák címmel, ahol a résztvevők egyházunk oktatási intézményeinek inkluzivitásáról lesz terítéken, különös tekintettel a hátrányos helyzetű, valamint roma tanulók és családjaikra.

Az esemény során ismertetjük az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Oktatás- és Ifjúságkutató és Továbbképző Központjának kutatói által a református általános iskolák körében nemrég végzett helyzetfeltáró kutatás eredményeit, megvitatjuk az érintett iskolák inklúziós gyakorlatait és az előttük álló kihívásokat, majd bemutatjuk a 2018 szeptemberében induló HEKS-MRE Inkluzív református általános iskolák című programot.

A műhelynap részletes programját a következő linken érhetik el: Program

Részvételi szándékukat a következő linken jelezhetik: https://goo.gl/zQiNaM

Üdvözlettel,
Az Országos Református Cigánymisszió munkatársai és a HEKS-MRE projektkoordinátorai.